Cerkak #1


ONO TEKAD ONO KASIL

Dina Setu wingi,nalika jam pelajaran kang pungkasan,Pak Dibyo guru BK ing SMP TUNA BANGSA mlebu ing kelas 9A. Ing kono Pak Dibyo ngandakkake marang kabeh siswa kang intine arep dianakke lomba Cerdas Cermat kanggo nyemarakake ulang taun sekolah sesuk dina selasa. Kabeh kelas diwajibake ngirimake paling akeh 3 wakil kanggo melu lomba kui. Hadiah e lumayan gedhe kalebu sertifikat,piagam,uga duit pembinaan.

Siti,Tono,Santi, bocah telu kang makili maju lomba seko kelas A. Ketelu bocah kui kalebu bocah seng ‘mletik’ ing kelas A. Tono bocah sregep uga jago bab Matematika. Siti bocah ulet uga jago bab IPA. Sijine Santi wakil ketua kelas sing tegas uga jago bab bahasa inggris. Nanging Santi ngroso minder utowo ora yakin nek dheweke bisa menang lomba mungsuh Tono karo Siti, kanyatan bijine Santi iseh kalah apik karo Tono uga Siti. Santi kepingin banget melu uga ngarepake yen dheweke bakalan menang lomba.Ibarat pepatah ‘merasa kalah sebelum berperang’. Nanging akeh kancane Santi sing ndukung lan percoyo yen Santi biso menang anggone maju lomba.

Santi cerita karo ibu bapak e naliko wis tekan omah. “ Pak,buk, Santi dikon makili kelas kanggo maju lomba cerdas cermat mbesuk selasa. Nanging Santi ngroso ora yakin anggone biso entuk juara,amarga Tono karo Siti uga maju lomba e buk. Tapi Santi kepingin banget melu”. Ujare Santi karo groyok. “Santi, koe ojo putus asa,, yen koe karep melu lomba,koe yo kudu yakin anggone koe iso menang lomba. Koe yo kudu usaha sinau seko saiki. Bab opo seng kirone koe urung paham takon marang koncomu,yen perlu takon marang guru mu. Koe kudu yakin nek koe iso. Ndongo,nyuwun marang Gusti supoyo lancar anggonmu maju lomba.”. wewantine bapak kanggo Santi. Ing kono Santi dadi maleh,seng maune ora yakin bakalan menang saiki dadi yakin anggone biso menang. Tekad e Santi soyo gedhe anggone maju lomba. Santi percoyo marang awake dewe,yen dewekke ora kalah karo Tono lan Siti.

Santi saiki dadi mundak sregep anggone sinau,opo sing Santi ngroso durung biso Santi takokake marang kanca uga gurune. Santi uga dadi sregep anggone ndedongo marang Gusti nyuwun diparingi lancar lan sukses anggone maju lomba.

Ono sekolahan Santi di takoni karo Pak Dibyo, “ Piye Santi anggonmu maju lomba sesuk, uwis siap opo urung?”. “ Nggig pak,Santi sampun mantep anggene tumut lomba mbenjang, kulo yakin pak yen Santi mboten kalah kaliyan rencang sanes,”. Jawabe Santi. “Nah dadi bocah kudu koyo ngono…Semangat. Sok sopo wae sing gedhe tekad e,dibarengi karo usaha lan ndedongo bapak yakin pasti kasil anggone dewekke usaha. Koyo paribasan ulat madhep ati karep,sing temen bakal tinemu. Semangat Santi .” Ujare pak Dibyo mbombong Santi.

Dino seloso awan sak uwise pelajaran rampung, lomba cerdas cermat di mulai. Bocah bocah wakil seko kelas A nganti E mlebu nang ruang kelas 7c. Ono 15 siswa sing maju lomba. Bu Sri mbagi soal uga lembar jawabe. Soal cacahe 15 kang kalebu pelajaran IPA,Matematika,Bahasa Indonesia,serto Bahasa Inggris. Santi mantep anggone nggarap. Ing atine Santi yakin anggone menang lomba. Wektune 2 jam wis kalewati,kabeh jawaban dikumpulake meneh nggone Bu Sri,banjur bocah bocah mau podo mulih.

Seminggu sakwise lomba,pas upacara dino senin Pak Dibyo ngumumake sopo sing menang lomba cerdas cermat wingi. Santi wis deg-degan,awake adem panas ra karuan. Ora dinyono nyono Santi menang juara 2,dheweke iso ngalahake Tono lan Siti. Santi seneng banget naliko maju nampani hadiah e.

____TAMAT____

“GEGAYUHAN IKU BAKAL KELAKON MENAWA DITINDAKAKE KANTI NIAT LAN TEKAD”

By: SulistyoRama_Rhee

Categories: Celoteh Remaja | Tinggalkan komentar

Navigasi pos

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

Buat situs web atau blog gratis di WordPress.com.

%d blogger menyukai ini: